Om Moltkes Palæ

 

 

 

 

 

 

HOLDET BAG

D. 1. januar 2021 overtager Humanic Venues – en del af Humanic, forpagtningen af Moltkes Palæ efter den mangeårige forpagter, Rene Bolvig. Det er erfarne folk, som med en vis ydmyghed skal tage stafetten videre og bringe et ekstra lag oven på en velrenommeret selskabsforretning. Det daglige team er Noomi Lind Rønne, Lasse Skytte og Allan Hansen, som kender hinanden fra opstarten af Langelinie Pavillonen. Alle tre var en del af Langelinie Pavillonen fra 2015, da pavillonen gennemgik et løft i udtryk og kvalitet.

Ambitionen for Moltkes Palæ er at løfte selskaber til et endnu højere niveau i udtryk, gastronomi og eksekvering. Moltkes Palæ skal tilbyde det ekstraordinære til overkommelige priser. Moltkes Palæ vil tilbyde bredt fra barnedåb, bryllupper, private dining, konferencer, firmafester, Michelin-middage for selskaber i samarbejde med vores underbo, AOC, til åbent for offentligheden til Kulturnatten, Dining Week, skoleklasser og meget mere. Fremtiden er eksklusiv, mondæn – og tilgængelig.

 

NOOMI LIND RØNNE

SALGSDIREKTØR & PARTNER

Noomi er salgsdirektør og har med over 10 års erfaring inden for event- og mødebranchen i Humanic set det meste, og ved, hvad der skal til for at løfte et arrangement til øverste niveau.

Kontakt: nlr@humanicvenues.dk

 

LASSE SKYTTE

GASTRO DIREKTØR & PARTNER

Lasse har baggrund som både uddannet snedker og kok, og ynder deraf at kombinere både æstetisk og indhold. Få kan som Lasse udarbejde madkoncepter til mange, som kan overraske i smag, stil og æstetik. Lasse har over 10 års erfaring fra gastronomiske events til de få og flere tusinde fra blandt andet Langelinie Pavillonen og Vision CPH. Læs mere om Lasses og køkkenchefens madfilosofi.

Kontakt: ls@humanicvenues.dk

 

ALLAN HANSEN

ADM. DIREKTØR & PARTNER

Allan har erfaring som direktør og medejer i virksomheder som Langelinie Pavillonen, Humanic og Bryggen Venues, og har sammen med det øvrige partner-team store ambitioner for Moltkes Palæ. Højeste niveau i gastronomi, service og udtryk – i øjenhøjde.

Kontakt: ah@humanicvenues.dk

 

 

MOLTKES PALÆ

Moltkes Palæ daterer sig tilbage til begyndelsen af 1700-tallet. Tilbage til en tid, hvor Frederiksstaden endnu ikke var en realitet, hvor hjørnet af Dronningens Tværgade og Bredgade nærmest lå i et ‘sumpområde’, hvor det tog et par dage at køre fra København til Midtsjælland, og hvor sæder og skikke var anderledes, end vi kender dem i dag.

Hvis vægge kunne tale, ville de fortælle en historie om grever, storkøbmænd, enkedronninger, kunstnere og andet godtfolk, der hver især har sat sit præg på Moltkes Palæ – både hvad angår selve bygningen, men også det leben, der gennem årene har fundet sted.

Bygningen Moltkes Palæ er i dag ejet af Håndværkerforeningen København.

 

Moltkes Palæ – Historien kort

I 1702 stod det oprindelige palæ færdigt på hjørnet af Dronningens Tværgade og Bredgade. Bygget af Ulrik Frederik Gyldenløve oven på den tidligere bygning. Kælderhvælvingerne fik lov til at blive stående og huser i dag Michelin-restaurant AOC. Byggeriet af det nye palæ stod arkitekt Ernst Brandenburger for. Hovedfløjen vendte ud mod Bredgade og var 9 fag lang med to stokværk over kælderen samt en 3-fags muret midterkvist.

Ved palæets færdiggørelse boede Ulrik Frederik Gyldenløve selv i Hamburg, hvor han døde i 1704. Palæet blev i stedet bolig for hans søn grev Ferdinand Danneskiold-Laurvigen. Ferdinand giftede sig efter sin første kones død med grevinde Ulrikka Eleonore Rewentlow. Grevinden var vant til store forhold, så palæet blev udvidet og moderniseret. Ved grevens død i 1754 blev palæet overtaget af sønnen F.L. Danneskiold-Laurvigen, og i 1763 blev det af dennes enke solgt til broderen, lensgreve Christian Conrad Danneskiold-Laurvigen.

I 1785 blev palæet og det samlede bygningsanlæg solgt til grosserer Frédéric de Coninck og hans kompagnon etatsråd Niels Lunde Reirsen. Grossereren indrettede blandt andet den delvis bevarede Dronninggaard Salon i Louis Seize-stil med de store landskabsmalerier og dørstykker fra Dronninggaard, udført af Erik Pauelsen.

I slutningen af 1700-tallet blev palæet solgt til konferensråd Constantin Brun, efter det i et par år havde tilhørt enkedronning Juliane Marie, der var blevet hjemløs, efter Christiansborg brændte i 1794. Den efterfølgende ejer, murermester J. Heinrich Lütthans, foretog heller ikke de store ændringer, men fortsatte i stedet udstykningen. Derimod blev der igen bygget om og til, da lensgreve A.W. Moltke overtog palæet i 1852.

I 1877-78 blev blandt andet sidefløjen mod Dronningens Tværgade forlænget med 7 fag, som blev kopieret efter det oprindelige palæ. I øverste stokværk blev der indrettet en sal til Moltke-familiens store malerisamling.

I 1930 købte Haandværkerforeningen palæet, og arkitekt Gotfred Tvede kom til at stå for en omfattende om- og tilbygning af palæet. Den nordlige sidefløj mod gården blev forlænget, således at den kunne rumme en ny, stor festsal, som blev udformet i barokstil med svagt hvælvet loft, hvis stukkatur blev udført af billedhuggerne Thomas Hansen og Den lille Havfrues skaber, Edvard Eriksen. Moltke-familiens malerisamling var blevet solgt, inden palæet skiftede hænder, og den tidligere malerisal fik forsænket loftet, og kendes i dag som Den Gyldne Sal.

FÅ SENESTE NYHEDER FRA MOLTKES PALÆ

Modtag vores nyhedsbrev om alt hver der sker på Humanic Venues' steder - og andet spiseligt