Grønne Salon

En historisk stemning

Grønne Salon er på mange måder Moltkes Palæs midte. Placeret mellem Christian Xs Salon og Dronninggaard Salon, adskiller Grønne Salon sig i både stil og stemning.

Med sine grønne toner og forgyldte ornamenter, emmer lokalet af en positiv og historisk atmosfære. Grønne Salon er også det mest kongelige, man kan komme i Moltkes Palæ. Da Christiansborg Slot brændte i 1794, købte enkedronning Juliane Marie palæet som midlertidig bolig, og Grønne Salon fungerede i den periode som dagligstue og opholdsrum for den royale beboer.

Efter enkedronningen gik bort, købte forretningsmanden Constantin Brun palæet, som han boede i med sin hustru i godt 40 år. Særligt hustruen Friederike, som var en succesrig forfatterinde og et kultiveret, berejst menneske med en usædvanlig personlighed, nød at ’holde salon’ – en slags åbent hus – i palæet. Til sådan nogle selskaber inviterede hun især kendte notabiliteter indenfor kunst og litteratur. Her kan det tænkes at Grønne Salon netop blev brugt til det formål. Grønne salon har således i den grad været rum for store personligheder gennem tiden.

 

Opstilling

Herunder er der vist max kapacitet jeres arrangement i Grønne Salon. Kontakt os for inspiration til opstilling til netop jeres arrangement.

RUNDE BORDE
50 personer ved 10 personers borde

SKOLEBORD
70 personer

STOLERÆKKER
80 personer

CABARET OPSTILLING AF 6 PERSONERS BORDE
30 personer

SE PLANTEGNING_GRØNNE_SALON

Gyldne Sal

Op til 150 gæster

Dronninggaard Salon

Kan bookes som supplement

Stueplan

Kan bookes som supplement ved 400+ gæster

 

Store festsal

Op til 400 gæster

Venezia Salon

Kan bookes som supplement

Artemisia

Op til 150 gæster

Christian X's Saloner

Op til 14 gæster

Plantegning

Plantegning over 1. sal

FÅ SENESTE NYHEDER FRA MOLTKES PALÆ

Modtag vores nyhedsbrev om alt hver der sker på Humanic Venues' steder - og andet spiseligt