Moltke logo


 

PALÆETS VINE

Til god mad hører kvalitetsvine, der matcher. Moltkes Palæ tilbyder fire serier med vine, der alle ligger inden for kategorien af en god 'husets vin'. Vinene imødekommer almindelig smag og behag og vil kunne tilfredsstille alle gæster.

 

Andre vinønsker kan naturligvis imødekommes, ligesom De kan vælge på ’tværs’ af de tre vinpakker. Kontakt Moltkes Palæ for forslag og tilbud.
  

Palæets franske vine

2016 Chardonnay Beauvignac, Cave les Costières de Pomerols (Frankrig)

Kraftig gul farve med gyldent skær. Næsen er domineret af blomst og fersken. Smagen er kraftig, blød og harmonisk med et tydeligt strejf af frugt.
 

2015 Côtes du Roussillon, Mas las Cabes, Domaine Gardiés (Frankrig)
Generøs rødvin med megen smag, præget af kraftig frugt og fine tanniner. Vinen er produceret af Syrah, Grenache og Carignan druer i det sydfranske Lanquedoc-Roussillon område. Egner sig godt til fyldige hovedretter.
 

2016 Muscat des Rivesaltes, Domaine Gardiés, Roussillon (Frankrig)
Gylden hvidvin med en flot sødlig smag af hyldeblomst samt en anelse citrus. Vinen er produceret af 70 % Muscat Petits Grains- og 30 % Muscat d’Alexandrie-druer og lagret i små åbne træfade. Velegnet til desserter med lidt syre eller lette oste.
  

Palæets italienske vine

2015 Soave, Corte Paradiso, Marco Mosconi
Moden og tør hvidvin med toner af mandler og frisk frugt. Dyrket på 100 % garganega og lagret på ståltanke i seks måneder. Perfekt som et lifligt glas for sig selv eller til lette retter som fisk eller salat.

2014 Farnese, Terre di Chieti, Sangiovese (Italien)
Medium fyldig granatrød vin med en intens og vedvarende duft. God balance mellem tannin og frugt af jordbær og mørke kirsebær, og en vinøs note af eg.
Egner sig til lette hovedretter og ost.

2015 Moscato d’Asti D.O.C.G. (Italien)
Strågylden, moden, delikat og forfriskende Moscato d’Asti med herlige noter af jasmin og lette strejf af blandt andet salvie. God som et glas uden noget eller til desserter og kager med hasselnødder, tærter eller frugtsalat.
  

Palæets amerikanske vine

2013 Estrada Creek Winery Chardonnay, Lodi, Californien (USA)

Frisk vin med et let strejf af passionsfrugt, grønne æbler, lime og melon.
En ren smag med meget let fad lagring som giver vinen en frisk eftersmag.
Perfekt til lette fiskeretter, salater, skaldyr, vagtler og hanebryst.

 

2013 Estrada Creek Winery Cabernet Sauvignon,Lodi, Californien (USA)

Vinen har en intens frugt af sorte kirsebær, blommer, solbær og let krydrede provencalske urter. Vinen er lagret i små egefade i 12 måneder som giver strejf af cedertræ, vanilje og toasted brød. Perfekt til oksekød, kalv, lette vildtretter og fjerkræ.

  

2013 Late Harvest White Riesling, Kiona Vineyards and Winery (Washington State, USA)

Dyb gylden vin med elegant frisk sødme og et strejf af syrlighed. Smagsnoter af blandt andet citrusfrugter, blomster, abrikos og fersken. Velegnet til desserter med frugt.
 

Palæets innovative vine

2015 Ca N’Estruc, Cataluñya (Spanien)
Frisk, lys gylden og moden hvidvin med lette citrus-undertoner og en skøn eftersmag. Vinen er produceret af 70 % Xarel.lo-, 15 % Macebeu- og 15 % Chardonnay-druer. Velegnet til lette retter samt som aperitif. 
 
2014 Domaine Cabanis, Costières de Nîmes, Rhône, (Agriculture Biologique, Frankrig)
Moden mellemkraftig rødvin med flot frugt med toner af kirsebær og lidt peber. Lagringen på egefade anes i den lange eftersmag. Vinen er produceret af økologisk dyrkede Grenache-, Carignan-, Syrah- og Maouvèdre-druer. Velegnet til lette måltider, stegt fisk, fjerkræ, lyst kød og grillede retter. 
 
Tawny Port, Casa de Santa Eufêmia (Portugal)

Moden, mørk rød portvin med flot frugtsmag og et strejf af kirsebærsten med en lang og fed eftersmag. Vinen er produceret af de klassiske druer og lagret på træfade. Velegnet til oste, lette desserter og chokolade.

 
 

Moltkes Palæ · Dronningens Tværgade 2 · 1302 København K
Telefon 33 14 80 66 · Telefax 33 15 91 06